Onze locatie

De BNO IMG LAB avonden vinden plaats in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.
Vooraf zijn de bar – en bij mooi weer – het prachtige terras open. Eten kan ook met de Thursday NIght Bite in het HNI. Na afloop borrelen we met het publiek na in het cafe van HNI.

Nederlands-Architectuur-Instituut--NAi----Vergaderen-132819231318

Nederlands-Architectuur-Instituut--NAi----Museum-138744992611

Het Nieuwe Instituut
architectuur, design, e-cultuur

De huidige tijd wordt gekenmerkt door radicale technologische, economische, culturele en sociale veranderingen. Het Nieuwe Instituut wil deze veranderende wereld in kaart brengen en zichtbaar maken en tegelijkertijd de discussie hierover bevorderen voor zowel het professionele ontwerpveld als een breder publiek.

Ontwerp en innovatie zijn binnen alle activiteiten van Het Nieuwe Instituut kernbegrippen; begrippen die zijn verbonden aan een veranderend waardensysteem. Drie meerjarige programma’s – Landschap en Interieur, De Dingen en De Materialen en voor dit kalenderjaar 2014-1914, Conflict en Innovatie – vormen de inhoudelijke kern. Rond deze onderwerpen organiseert Het Nieuwe Instituut onder meer tentoonstellingen, onderzoeken, lezingen, fellowships en publicaties. Het doet dat primair vanuit een multidisciplinair perspectief, maar de afzonderlijke disciplines architectuur, design en e-cultuur kennen ook een eigen praktijk en theorievorming die in de activiteiten van het Nieuwe Instituut tot uitdrukking komen.

Het Nieuwe Instituut is ontstaan op 1 januari 2013 uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur.

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
Rotterdam
+31 104 401 200
http://www.hetnieuweinstituut.nl/