Event: Hofleveranciers

Julian Zimmerman

Foto Julian Zimmerman

Julian Zimmermann is een grafisch ontwerper uit Mannheim en is samen met zijn studio ‘Deutsche & Japaner gespecialiseerd in corporate design, typografie en redactioneel ontwerp. Op IMG LAB #36 presenteert Julian Zimmerman zijn werk dat hij maakte in opdracht van koning Bansah.
Togbe Ngoryifia Céphas Kosi Bansah woont in Ludwigshafen en heeft daar zijn eigen garage bedrijf. Maar hij is ook een authentieke Afrikaanse koning verantwoordelijk voor het bestuur van Hohoe Gbi, een koninkrijk met een kwart miljoen inwoners in Ghana. Vanuit Duitsland bestuurt hij zijn provincie en zamelt geld in voor hulpprojecten, ziekenhuizen, scholen etc in zijn land. Hij neemt zijn plichten en verantwoordelijkheden als koning extreem serieus. Door op te treden in Duitse tv-shows, als zanger en met diverse schnabbels weet hij zijn volk royaal te ondersteunen.

Met het aantreden van Bansah als vorst moest er een totaal nieuwe huisstijl en alles wat daar bij hoorde qua koninklijke attributen ontwikkeld worden. De authenticiteit en koninklijkheid van Bansah en zijn Ghanese volk worden door de huisstijl benadrukt; een officiëel en waarachtig koninkrijk. De huisstijl, combinatie van koninklijke en exotische indrukken is een essentieel onderdeel om oa de activiteiten van de koning mogelijk maken.

www.julianzimmermann.com
www.koenig-bansah.de