Event: Van de Straat

Kristian Koreman (ZUS)

Foto Kristian Koreman (ZUS)
De stad komt steeds meer onder druk te staan. Terwijl wijken verpauperen, de sociale cohesie afneemt en kantoorpanden leeg staan, trekken steeds meer mensen van het platteland naar de stad. Wat betekent dit voor de leefbaarheid? Is het stedelijk beleid nog wel van deze tijd? Met de ontwikkeling van het Schieblock laat ZUS zien dat het anders kan in de stad.

Kristian Koreman studeerde Landschapsarchitectuur aan de Hogeschool Larenstein in Arnhem. Hij studeerde cum laude af. Verder verdiepte Koreman zich in film, richting documentaire. In 2002 begon hij aan een studie Filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Koreman en Van Boxel hebben in 2001 architectenbureau ZUS ( Zones Urbaines Sensibles) in Rotterdam opgericht. Het werk van bureau ZUS richt zich op een breed veld dat varieert van modeontwerpen tot stadsontwikkeling. Koreman en Van Boxel maakten onder andere ontwerpen voor een stadsbuurt van 350 woningen en voor een drijvende stad in de Nederlandse Delta en voor de Wereldexpositie in Sjanghai in 2010 een centraal park. In 2007 won het duo De Maaskant Prijs voor Jonge Architecten.

www.zus.cc