Event: Zwart Wit

Pim Palsgraaf

Foto Pim Palsgraaf

Pim Palsgraaf is beeldend kunstenaar en zoekt in zijn werk het grensgebied tussen zwart/wit, regelgeving en de wisselwerking tussen legaal en illegaal.
If paradies is half as Nice 2 is zijn laatste project samen met Daan Botlek, Willem Besselink, Bram braam en Ties ten Bosch. Een maand lang werkten ze in een leeg en vervallen fabriek in Leipzig.

Ze gebruikten een groot industrieel complex uit begin 1900 als atelier. Iedere dag het hek over klimmen en, met enige voorzichtigheid, tot het donker bouwen en schilderen (het is niet legaal om je op deze plekken te begeven) Aan het eind van de werkperiode hebben ze een tentoonstelling op deze locatie georganiseerd met de daar gemaakte werken.
Dezelfde tentoonstelling is daarna gepresenteerd in Berlijn in een ‘white cube’.

Het contrast tussen deze twee locaties speelde een enorm grote rol. In Leipzig was het contrast de ‘illegale’ vervallen ruimte die ze tot tijdelijke tentoonstellingsruimte ombouwden. In Berlijn een ‘officiĆ«le ‘ tentoonstellingsruimte met de werken die ontstaan waren in de industriĆ«le complexen met veelal materiaal uit de fabriek.

www.pimpalsgraaf.nl